Go to ...
Förbön/Själavård
KCV Förbönstjänst

Tis kl:10-12
Tele: 0768-527114
Maila: Självårdteam

Kristet Center Väst on YouTubeRSS Feed

23 september, 2017

Mission tar inte semester


Sveriges befolkning är nu på väg in i semestertider, med efterlängtad ledighet och vila från både arbete och studier. Sommaren för Senapsfröet erbjuder inga traditionella besök från Venezuela o dyl. men det innebär inte att vi eller våra samarbetspartners nu stänger ner verksamheten.

Litauen
VISOS driver verksamhet i utkanten av Klaipeda, i en förort med stora sociala behov. Här har man i närmare tjugo år bjudit in barn till sommarläger, utan vare sig budget eller med ekonomi avsatt för ändamålet. Man har i alla år gjort det man själv kunnat och bett att Gud ska göra det omöjliga. OCH det gör Han – varje år!

Venezuela
David Rengifo är en tonåring som vuxit upp på barnhemmet Luz de Esperanza, i Puerto la Cruz, vid Karibiska havet. Han är själv föräldralös och har tagit del av livet på gatan. På hans initiativ hoppas vi kunna leda ungdomar bort från gatans våld. I samarbete med en lokal församling har David lyckats få igång ett fotbollsprojekt, som drar killar in i verksamheten. Bort från militärens prickskyttar vid protestmarscher och bort från gängbildning med droger, plundring och rån.

Swaziland
Efter åren av torkan som orsakade stor brist på grödor och odlad mat, satsar Bulembu nu ännu mer på närodlat. Gästarbetare utmanas att odla ätbart i sin trädgård. Alla arbetsplatser i Bulembu uppmuntras att odla och i byns skolor används en del lektioner till att lära sig bruka odlingsbar mark, både traditionsbaserat, men också genom nya odlingsmodeller. Ännu ett hönshus har just byggts och drivs gemensamt av eleverna, som ett led i självförsörjningsprocessen. Detta möjliggjordes med internationella bidrag.

En gemensam nämnare för Senapsfröets samarbetspartners denna sommar/vinter, är de olika bollprojekt som nu pågår. Senapsfröet försöker nu förutom de reguljära insatserna, på olika sätt samla in medel för dessa aktiviteter. Det är ett billigt sätt att erbjuda barn och ungdomar motion, umgänge, vänskap och respekt. Just nu stödjer Senapsfröet olika bollprojekt inom våra aktuella insatsområden, där varje litet bidrag är välkommet.

OM DU VILL BIDRA – SWISHA BOLLAR TILL SENAPSFRÖET:123 2884 302