Den 2 april besöker Göran Schmidt Kristet Center Väst.

Göran Schmidt är ordförande i föreningen GENESIS – Vetenskap, Ursprung och Skapelsetro. Han besöker oss för att informera om föreningen och dess arbete inför den konferens som kommer äga rum i vår församling den 15 – 17 september i år.

Föreningen är en allkristen, ideell sammanslutning som har som ändamål att stödja, sprida och försvara den bibliska skapelsetron.

Göran är bosatt i Göteborg. Hans studie- och yrkesbakgrund är civilingenjör i kemiteknik och adjunkt i biologi, kemi och matematik. På fritiden är han bland annat skribent och föredragshållare med ämnen som Intelligent Design (ID), biblisk skapelsetro och gränstrakterna mellan tro och vetande.

”Skapelsen vittnar om Skaparen, likväl som en roman vittnar om författaren eller ett konstverk om konstnären. Människan kan inse det dels intuitivt och dels genom att välja den bästa förklaringsmodellen till varför universum och livet ser ut som de gör (Intelligent Design). Men vem är då Skaparen? Kan vi över huvud taget förvänta oss något svar på den frågan? JA!

Vi är många som bär på den erfarenheten. Och det unika historiska dokument som utgör Bibeln vittnar om samma sak.” (Citat från en intervju av Göran Schmidt)

2 thoughts on “Göran Schmidt – Vetenskap, Ursprung och Skapelsetro & Nattvard 2/4 kl 11

  1. Hej,
    jag heter Peter Eriksson och jobbar med en uppsats om evolutionen kontra Intelligent design. Jag är själv troende mormon och är biskop här i Kristianstad. Jag kommer använda en hel del från ”Genesis” oh jag vill bara uttrycka tacksamhet för det du gör. Nu kan vi som tillhör kyrkan tro vad vi vill om evolutionen men vi tror på Jesu Kristi evangelium och att Gud låg bakom skapelsen så klart men hur han gjorde det får vi tro vad vi vill på. Det finns många intressanta teorier om det. Jag såg att de hade en sida som kommenterade ditt arbete, var det evolution.se?? Granskning av ditt arbete…har du kommentarer om det?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.