Vi som församling välkomnar dom!!!

Nytt pastorspar på KCV
I början av året togs ett församlingsbeslut om att kalla Patrick och April Hellberg som pastorspar på KCV till hösten 2016. De har arbetat länge som missionärer i Mongoliet och de har två flickor, Maewyn och Aurelia. Patrick och April träffades i Mongoliet och Patrick har bott och arbetat där sedan 1998. Patrick är uppväxt på Tjörn och April kommer ursprungligen från Amerika. Deras två döttrar har bott större delen av sina liv i Mongoliet. Många av oss i församlingen känner dem väl men vi passade på att intervjua dem inför deras kommande flytt till Sverige.

Vad har ni gjort i Mongoliet?
Vi har bl.a. drivit ett ungdomscafé som har varit ett redskap för att kunna nå ungdomar och unga vuxna och göra dem till lärjungar. Bibelundervisning på olika bibelskolor och i församlingen. Funnits med i det nationella ledarskapet för Ungdom Med Uppgift i Mongoliet. Undervisat engelska och byggt en förskola. Vi har hjälpt en handikappskola med att hitta medel för att driva verksamheten. Ett annat spännande projekt vi har varit involverade i har varit en organisation som har byggt hus för fattiga människor.

Hur går era tankar om att flytta till Sverige och att bli nytt pastorspar på kcv?
Det är lite kluvet inombords att lämna Mongoliet. Vi tycker det är jobbigt att lämna och det är ledsamt. Vi älskar Mongoliet och Mongolerna. Men samtidigt ser vi fram emot vad som skall komma. Vi är glada för att vi nu skall flytta till Sverige och det är med en bävan som vi tar oss av den kommande pastor rollen på kcv. Vi upplever att vi är klara här i Mongoliet och att Gud tydligt talat till oss om detta som vi nu skall gå in i. Gud är med oss och vi ser fram emot att få börja jobba tillsammans med alla härliga människor på kcv. Vi gillar modellen och tror att det är hälsosamt och tryggt om teamtanken kan få genomsyra hela församlingen. Det skall bli spännande att komma till Sverige och vi ser fram emot att träffa alla i församlingen igen.
image
Beskriv varandra med fem ord
April om Patrick: Patrick om April:
Tjänande ledare ljuvlig och underbar
Praktisk Älskar alla människor (vilket gör att alla älskar henne)
Jordnära Gästfriheten personifierad
Ansvarstagande Bönemänniska
Rolig Mor för många ungdomar

Har ni något motto i livet?
Patrick: Jag vill vara en Barnabas person. (Känd bl.a. som tröstens son, uppmuntrande, generös och en relationsorienterad person i bibeln)
April: ”Att umgås med Gud och att umgås med människor.” (To practice the presense of God an to practice the presense of people)
Tillsammans har de detta bibelord: ”Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också”. – Matt 6:33

Om ni fick välja ett av två alternativ (P = Patrick A = April)
Mongolisk mat – Köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt P = Köttbullar A = Mongolisk mat
Sommar – Vinter P = Vinter A = Sommar
Kaffe – Thé P = Kaffe A = Kaffe
Sverige – Amerika P = Sverige A = Både Sverige och Amerika

Till sist avslutar de med att tacka för alla böner som betts för dem i denna stora omställning i livet. Vi känner och upplever verkligen att Gud svarar på bön och hjälper oss med både stora och små saker. De önskar att vi skall be för ungdomscafét som de jobbat på och hur fortsättningen där skall bli.

Vi ser fram emot att få välkomna dem hem i slutet av augusti och att få möta dem. Vi uppskattar och älskar familjen Hellbergs och ser fram emot att få dem som nytt pastorspar i Stenungsund.

VÄLKOMMEN FAMILJEN HELLBERGS TILL SVERIGE OCH TILL KCV!

/Peter Wessberg, den övriga församlingsledningen och hela församlingen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.