page30_picture0_1317711224
När ni fastar, se inte så dystra ut som hycklarna. De vanställer sina ansikten för att visa människor att de fastar. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön. – Matt 6:16
 
Jesus säger inte; om ni fastar utan när ni fastar. Fasta är alltså något som hör det kristna livet till. Inget som vi måste eller som det är något krav på, utan mer att vi vill göra det för att vi följer Honom.
 

Fasta innebär att vi avhåller oss från mat för ett andligt syfte. När du fastar, blir din ande fri från det som är av den här världen och märkbart känsligare för Gud. Fastan öppnar även dörren till ett djupare och starkare förhållande till Gud. Det är alltså inte frågan om en hungerstrejk.

 
Varje år i många år har vi nu som församling börjat året med en gemensam fasteperiod under hela januari månad. Det har varit viktigt och bra att börja året på detta sätt. Det gör vi i år igen! ”Same procedure as last year…”
 
Ingen kräver något av dig, utan detta är helt frivilligt. Denna tid vill vi söka Herren lite extra och dra oss närmare Honom tillsammans som församling. Vi avskiljer hela januari för bön och fasta, men vi vill kraftsamla de sista 21 dagarna. Nämligen 11/1- 31/1.
 
Vi kommer fokusera vår 21 dagars fasta till att vara inriktat på tre huvudsaker:
1. Församlingens kyrkbygge under 2015.
2. Barn & ungdomsarbetet på kcv.
3. Församlingens Lifegrupper.
 
– Inga lifegrupper följande tisdagar; 13/1, 20/1, 27/1. Utan vi samlas alla lifegrupper dessa tisdagar för gemensam bön i kyrkan kl 19.
– Mån – tors v.5 bön i kyrkan kl 19 (tisdagen förböns & helande kväll).
– Lör 31/1 avslutas bön & fastemånaden med en fantastisk lovsångskväll kl 19.
 
Var själv med och upptäck kraften i den bibliska fastan i januari!
 
/Församlingsledningen
This entry was posted in Okategoriserade and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.