Africa-912x340

Nu är det dags igen!

Ni som inte fick chansen förra gången, erbjuds nu en ny möjlighet att följa med på teamresa under våren 2014, till Sydafrika och Swaziland. Vi har begränsat antal platser till 15 personer, så det är först till kvarn som gäller, dock senast 30 november, då biljetterna bokas.
Planerade resdagar är 16 alt. 17 april (skärtorsdag) – 2 maj. Flygrutten går från Köpenhamn till Johannesburg via Kairo. Då Johannesburg ligger i samma tidszoon som Sverige uppstår ingen tidsförskjutning. Avresan sker oftast under eftermiddag, vilket innebär att vi flyger under natten och landar i Sydafrika tidig morgon.
Från flygplatsen tar vi oss vidare i hyrda bilar och styr kosan österut, mot gränsen till Swaziland. I Barberton stannar vi för proviantering och övernattning. Där finns också möjlighet att tvätta av sig resdammet i Fountain Bath Guest House härliga swimmingpool.
På lördagen (påskafton) passerar vi gränsen till Swaziland och direkt når vi målet för vår resa, Bulembu. Denna dag är det dessutom kung Mswati III:s födelsedag. Enligt tradition firas denna dag runt om i landet, så måhända anländer vi till festligheter i byn.
Beträffande boende i Bulembu, så kommer vi att hyra 2-3 hus för självhushåll, med utrymme för 8-10 personer per hus. Varje hus är fördelat på 4-5 sovrum, kök, matsal, vardagsrum, 2 toaletter med dusch. Kvällarna ägnar vi åt umgänge, matlagning, sällskapsspel, andakter och annat som kan förgylla tillvaron.
Under påskdagens morgon besöker vi byns kyrka och tar del av ljuvlig lovsång samt predikan.
Påföljande vecka kommer vi att bekanta oss med byn och dess invånare, besöka olika byprojekt och förhoppningsvis kunna hjälpa till praktiskt i någon form. Besökare som har tid att leka, spela och umgås med barnen är alltid uppskattat. Så packa med ditt bästa lekhumör och en bunte tävlingsnerver – de kommer till nytta kan vi lova.
Under veckan reser vi en dagstur in i Swaziland, för att besöka Mbabane och den unika ljustillverkningen i huvudstadens utkanter.
Efter åtta-nio dagar i Bulembu tänker vi fortsätta resan i sydostlig riktning, men stannar till i Big Bend, nära gränsen till Mocambique och Sydafrika, där vi övernattar. Nästa morgon fortsätter vi tillbaka in i Sydafrika och beger oss till kusten med sikte på Santa Lucia, en liten stad belägen i Simalangiso Wetland Park.
Här finns tid för bad i Indiska Oceanen, för båtsafaris med flodhästar, krokodiler och andra skönheter. Här skiner solen 300 dagar om året och havet har en medeltempratur på 25 grader. Norr om Santa Lucia reser sig världens högsta kustnära sanddyner – imponerande. Här är det svårt att undvika sand i mellan tårna. Efter några dagars utforskande i denna miljö är det nu dags för teamet att packa resväskorna för att återvända till Johannesburg och flyget hem.
När du bestämt dig för att följa med, tar vi gärna emot din anmälan via mail till: matsoinger@gmail.com  Den är dock bindande och senast på bokningsdagen måste betalning ske, för flygbiljett samt bilhyra, vilket motsvarar cirka 8 000:-. Resterande kostnader betalas något senare, då bokning för boende sker.
Vi ser fram emot att få ha med dig på resan – välkommen.

 

[tabgroup]
[tab title=” Beräknade priser:”]Flyg: 5000-6500:-/pers. Köpenhamn – Johannesburg (för barn är biljettpriset beroende av ålder)
Bilhyra: cirka 150-175:-/dag x 14 (beräknat på 150-170mil samt 5 pers./bil)
Boende: cirka 250-300:-/natt x 14 (beräknat på självhushåll – utan måltider)
Måltider: här styr man själv kostnaderna, då det finns möjlighet att laga mat där vi bor.
Vissa måltider räknar vi med att äta på restaurang o dyl.
Övrigt: eventuella entréavgifter, båtsafari etc.[/tab][/tabgroup]