alphaVi startar igen torsdag den 6:e februari 2020 kl 18.30.

Anmäl dig på alpha@kcvast.org, senast 3/2-20.

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.
Denna aktivitet handlar om att i gemenskap med andra, få ställa sina frågor men också möjlighet att lära sig mer om kristen tro.
Många har funderingar kring livet och vår existens. Dessa kurskvällar är ett bra forum, där bland annat detta utforskas.
Under tio vardagskvällar samt vid ett helgtillfälle, träffas vi för att diskutera frågor som till exempel: ”Vad är meningen med livet?”, ”Vem är Jesus?” Varje tillfälle inleds med gemensamt umgänge kring matbordet, i form av en enklare måltid. När vi ätit i lugn och ro, samlas vi för ett kortare föredrag och därefter dialog i smågrupper.
Efter halva kursen erbjuds alla deltagare att spendera en helg tillsammans. Helgens program bygger på samma struktur, men ger lite mer tid för rektion och samtal.
Alpha är sedan länge en väletablerad studiecirkelform och arrangeras i många länder på alla kontinenter. För kursen betalar man ett självkostnadspris, där måltider och studiematerial ingår.

Har du frågor? Skicka e mail till alpha@kcvast.org

>Läs mer här om Alpha

img_6425

Du kan hitta Alphakurser runt om i världen, exempelvis i kyrkor, på restauranger, barer och i hemmen.
Alpha har funnits i över 30 år. I Sverige startade det 1997. Idag hittar du Alpha i över 66 000 kyrkor och andra platser över hela världen. Detta har lett till att över 29 miljoner människor runt om i världen gått en Alpha. Konceptet är enkelt och det finns material till hjälp som gör det enkelt att genomföra Alpha med vänner och för boende i ert område.